Santa Caterina Mārtir (4) - Santa Caterina Mārtir - VILAMARXANT - COMUNITAT VALENCIANA

(Referčncia 7980)

Localitzaciķ Sala de les Campanes
Diāmetre 115
Vora 11,5
Pes real 945
FonedorPORTILLA, HERMANOS (GAJANO)
Any fosa 2008
Descripciķ La campana té al terį aquesta inscripciķ: "# VILAMARXANT ANY 2008 # # PAX #". En ella indica el poble per al que va ser fosa, la data i a més trobem el nom de l'antiga campana. Al mig estā la marca de fābrica i la signatura del fonedor: "HERMANOS / PORTILLA / GAJANO / CANTABRIA" / (signatura del fonedor) "Abel Portilla / me Fecit" hi ha una imatge de Santa Caterina amb amb aquesta inscripciķ: "SANTA CATALINA VIRGEN Y MÁRTIR". Finalment al mig peu estā aquesta inscripciķ: "# FUNDIDA EN EL AŅO 1945 Y REFUNDIDA EN EL AŅO 2008 SIENDO CURA DON DANIEL PELECHA BADIA #". En ella indica la data en que es va fondre l'anterior campana, la data de refosa i el rector que estava al front de la parrōquia en el any en que es va fondre.
Terį (T) (2 cordons)
(00) "# VILLAMARXANT ANY 2008 #"
(06) "# PAZ #"
(2 cordons)
(garlanda de triangles decorats)
(cordķ)
Mig (M) (00) (Creu amb pedestal)
(03) (marca de fābrica) "HERMANOS / PORTILLA / GAJANO / CANTABRIA" / (signatura del fonedor) "Abel Portilla / me Fecit" (peixet i vaixell)
(06) (imatge de Santa Caterina Mārtir amb el text: "SANTA CATALINA VIRGEN Y MÁRTIR"
(09) (Custōdia)
Mig peu (MP) (2 cordons)
"# FUNDIDA EN EL AŅO 1945 Y REFUNDIDA EN EL AŅO 2008 SIENDO CURA DON DANIEL PELECHA BADIA #"
(2 cordons)
Tocs actuals de campanes Repica i volteja automāticament.
Truja Fusta ELECTRORECAMP S. L.
Estat actual La campana es troba en bon estat de conservaciķ, ubicada en una de les finestres de la Sala de les Campanes amb truja de fusta de perfil tradicional valenciā. Estā mecanitzada amb motor d'impuls i té batall lligat i reforįat amb cable de seguretat. La instalˇlaciķ actual permet el toc manual de la campana i imita els tocs tradicionals.
Mecanismes de toc (03) motor d'impuls, (09) (electromall monofāsic)
Intervencions A principis de 2008 va ser baixada l'anterior campana junt a les altres de la torre per ser refosa. La nova campana es va fondre als tallers de la foneria Hermanos Portilla de Gajano (Cantabria). La truja de fusta i ferratges els va confeccionar Eletrorecamp S.L. La nova campana va ser beneīda dins de les celebracions de la Pasqua, sent exposada abans de pujar-la al campanar. Finalment va quedar ubicada a la Sala de les Campanes i mecanitzada amb motor d'impuls. Els treballs comptaren amb subvenciķ de la fundaciķ Pere Compte i va estar a cārrec de la restauraciķ Electrorecamp S.L.
Protecciķ Protecciķ genčrica al trobar-se en un immoble protegit (Bé de Rellevāncia Local). En conseqüčncia les intervencions en les campanes han de ser comunicades a la Direcciķ General del Patrimoni Cultural Valenciā adjuntant el projecte prčviament a l'inici dels treballs.
Valoraciķ Campana sense cap valor i que pot refondre´s després de documentar-la.
Instalˇlaciķ La instalˇlaciķ és original cal conservar-la per protegir la sonoritat i altres valors culturals. Qualsevol mecanitzaciķ haurā de conservar aquestes qualitats, reproduir els tocs tradicionals i permetre els tocs manuals.
Notes Aquesta campana du algunes de les epigrafies de la campana que substitueix (referčncia campana 69)

Autors

 • ELECTRORECAMP S.L. (14-03-2008)
 • ALEPUZ CHELET, Joan [Documentaciķ de la campana] (10-07-2015)
Actualitzaciķ 28-11-2016
25 Fotos
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALČNCIA
  Campaners de la Catedral de Valčncia
  Buscar campana, campanar, poblaciķ, fonedor, epigrafia, any fosa, autor, article
  Š Campaners de la Catedral de Valčncia (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 06-07-2020
  Convertir a PDF