Santa Maria (1) - Parrōquia de Santa Bārbera - TĀRBENA - COMUNITAT VALENCIANA

(Referčncia 5005)

Localitzaciķ Sala de les campanes
Diāmetre 80
Altura del bronze 66
Vora 8
Pes aproximat 296
FonedorPORTILLA, HERMANOS (GAJANO)
Any fosa 1999
Descripciķ En primer lloc té aquesta inscripciķ al terį, que indica l'advocaciķ a la qual estā dedicada la campana: "✱ SANTA MARIA ✱". Seguidament la mig trobem la marca de fābrica i la signatura del fonedor: "hnos / portilla / GAJANO / CANTABRIA" / (signatura del fonedor) "✱ Abel Portilla ✱ / me fecit / Nē 58". Finalment al mig peu té aquesta inscripciķ: "✱ TARBENA AŅO 1999, AŅO DE DIOS PADRE ✱". En ella indica el nom del poble per al qual va ser fosa, la data i una inscripciķ commemorativa de l'Any de Déu Pare; convocat per Sant Joan Pau III com a tercer any de preparaciķ per al Gran Any Jubilar del 2000.
Terį (T) (2 cordons)
(06) "✱ SANTA MARIA ✱"
(2 cordons)
(garlanda vegetal)
Mig (M) (00) (Creu amb pedestal i els tres claus)
(03) (marca de fābrica) "hnos / portilla / GAJANO / CANTABRIA" / (signatura del fonedor) "✱ Abel Portilla ✱ / me fecit / Nē 58"
(06) (imatge de la Mare de Déu)
(09) (Colom)
Mig peu (MP) (2 cordons)
(06) "✱ TARBENA AŅO 1999, AŅO DE DIOS PADRE ✱"
Peu (sanefa vegetal)
Tocs actuals de campanes Repica i volteja automāticament.
Truja Fusta ELECTRORECAMP S.L.
Estat actual Es troba en bon estat de conservaciķ, ubicada a una de les finestres de la Sala de les Campanes. Té truja de fusta de perfil tradicional valenciā i estā mecanitzada amb motor d'impuls i electromall monofāsic. El batall estā lligat i reforįat amb cable de seguretat.
Mecanismes de toc (09) motor d'impuls i electromall monofāsic.
Intervencions La campana va ser fosa l'any 1999 als tallers de la foneria Hnos Portilla de Gajano (Cantābria) i dedicada a la Mare de Déu. Es va encarregar de la truja de fusta i ferratges Electrorecamp S.L, que a més va instalˇlar la campana a la torre. Finalment va ser mecanitzada amb motor d'impuls i electromall monofāsic. Es va dotar de batall lligat i reforįat amb cable de seguretat.
Protecciķ Protecciķ genčrica al trobar-se en un immoble protegit (Bé de Rellevāncia Local). En conseqüčncia les intervencions en les campanes han de ser comunicades a la Direcciķ General del Patrimoni Cultural Valenciā adjuntant el projecte prčviament a l'inici dels treballs.
Valoraciķ Campana interessant. Pot refondre´s en cas de trencament després de documentar-la.
Instalˇlaciķ La instal•laciķ és original cal conservar-la per protegir la sonoritat i altres valors culturals. Qualsevol mecanitzaciķ haurā de conservar aquestes qualitats, reproduir els tocs tradicionals i permetre els tocs manuals.

Autors

 • ALEPUZ CHELET, Joan; FERRANDO MOLINES, Juan Vicente [Documentaciķ de la campana] (04-08-2016)
Editor ALEPUZ CHELET, Joan
Actualitzaciķ 09-04-2020
13 Fotos
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALČNCIA
  Campaners de la Catedral de Valčncia
  Buscar campana, campanar, poblaciķ, fonedor, epigrafia, any fosa, autor, article
  Š Campaners de la Catedral de Valčncia (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 04-07-2020
  Convertir a PDF