Sant Antoni Abat (1) - Ermita de Sant Antoni Abat - LLOMBAI (COMUNITAT VALENCIANA)

(Referència 4773)

Localització Espadanya
Diàmetre 41
Pes aproximat 40
FonedorMANCLÚS, SALVADOR
Any fosa 1961
Descripció Compta la campana amb aquesta inscripció al terç, que indica el seu nom: "SAN ANTONIO", dedicada al titular de l'ermita. Al mig trovem el dels donants: "DONADA POR LA HERMANDAD / LABRADORES Y GANADEROS / LLOMBAY / AÑO 1961", tenint en compte el patrocini de Sant Antoni sobre els animals de la casa i la importància que tenien tant a la llar com a les feines agràries, no resulta extrany que aquesta societat donara una campana dedicada a aquest popular sant. Finalment junt aquesta està la marca de fábrica: "FUNDICIÓN / DE / SALVADOR MANCLUS / C. INDUSTRIA 27. / VALENCIA".
Terç (T) (2 cordons)
(06) "SAN ANTONIO"
(2 cordons)
(2 cordons)
Mig (M) (00) (Creu)
(06) "DONADA POR LA HERMANDAD / LABRADORES Y GANADEROS / LLOMBAY / AÑO 1961"
(10) (marca de fàbrica) "FUNDICION / DE / SALVADOR MANCLÚS / C. INDUSTRIA 27. / VALENCIA"
Mig peu (MP) (3 cordons)
Tocs actuals de campanes Vols automàtics.
Truja Fusta ELECTRORECAMP S.L.
Estat anterior Fins la seua restauració comptava amb una truja de fusta, segurament obra de la mateixa empresa que va fer les del temple parroquial i amb un cigonyal per al seu toc des del interior de l'ermita. El fet que fora substituïda la truja permet intuir que es trovaria en un mal estat de conservació.
Estat actual Es trova en bon estat, amb truja de fusta i motor d'impulsos. Compta amb un batall lligat, repretat i reforçat amb cable de seguretat
Mecanismes de toc (03) motor d'impulsos
Intervencions En novembre de 2008 demanen informe positiu per a la seua mecanització, feina realitzada per ELECTRORECAMP S. L., que a més a substituït la truja de fusta.
Protecció Protecció genèrica al trobar-se en un immoble protegit (Bé de Rellevància Local). En conseqüència les intervencions en les campanes han de ser comunicades a la Direcció General del Patrimoni Cultural Valencià adjuntant el projecte prèviament a l'inici dels treballs.
Valoració Campana interessant. Pot refondre´s en cas de trencament després de documentar-la.
Instal·lació La instal•lació és original cal conservar-la per protegir la sonoritat i altres valors culturals. Qualsevol mecanització haurà de conservar aquestes qualitats, reproduir els tocs tradicionals i permetre els tocs manuals.
Notes Les mesures són aproximades

Autors de la documentació

 • MONTOLÍO TORÁN, David (01-09-2001)
 • ELECTRORECAMP S. L. (26-11-2008)
 • ALEPUZ CHELET, Joan (15-03-2014)
Editor ALEPUZ CHELET, Joan
Actualització 19-03-2014
1 Fotos
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 22-06-2021
  Convertir a PDF