Campanó de Quarts (A) - Església Parroquial de Sant Miquel Arcàngel - BENIGÀNIM (COMUNITAT VALENCIANA)

(Referència 4161)

Localització Tercer cos del campanar
Diàmetre 58
Altura del bronze 37
Vora 3
Pes aproximat 74
Any fosa 1940ca
Descripció Anepígrafa
Tocs actuals de campanes Toca els Quarts.
Truja Biga de formigó.
Estat original Suposem que estaria penjada d'unes biges de fusta al mateix lloc que actualment i a més comptava amb una maça per al toc de les hores, accionada amb un sistema de cables conectats al rellotge.
Estat actual El campanó es troba en un bon estat de conservació, ubicada a la part més alta del Tercer cos del campanar. Penja d'un clau central a unes biges de formigó i compta amb electromall per tocar les hores.
Mecanismes de toc (08) Electromall
Intervencions Desconeixem la data en que es va fondre, no obstant sembla que ens trobem amb un campanó fet amb posterioritat a finalitzar la Guerra Civil (1936-1939). Recentment la maça antiga ha estat canviada per un electromall.
Protecció Protecció genèrica en trobar-se en un BIC declarat. En conseqüència les intervencions en les campanes han de ser explícitament autoritzades per la Direcció General de Cultura adjuntant el projecte dels treballs què es volen realitzar.
Instal·lació La instal•lació és original cal conservar-la per protegir la sonoritat i altres valors culturals. Qualsevol mecanització haurà de conservar aquestes qualitats, reproduir els tocs tradicionals i permetre els tocs manuals.
Notes És un timbre de ferro

Autors de la documentació

 • ALEPUZ CHELET, Joan (08-08-2014)
Editor ALEPUZ CHELET, Joan
Actualització 13-10-2014
3 Fotos
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 20-01-2021
  Convertir a PDF