La Puríssima (4) - Puríssima de La Punta - VALÈNCIA (COMUNITAT VALENCIANA)

(Referència 3733)

Localització Sala de les Campanes
Diàmetre 108
Altura del bronze 81
Vora 13
Pes aproximat 729
FonedorMANCLÚS, SALVADOR
Any fosa 1960
Descripció Al terç indica el nom de la campana: "LA PURISIMA", dedicada a la patrona de la pedanía i del temple. Al mig trovem una inscripció al·lusiva als donants, el rector, l'alcalde i els noms dels membres de la Comisió de festes del any 1960: "COSTEADA POR TODA LA PARROQUIA Y COMISION ORGANIZADORA. / D. RANULFO ROIG PASCUAL. CURA. D. MANUEL FURIO TATAY. ALCALDE. / M. NAVARRO SANCHIS / V. RAMOS NACHER / Fo CAPLLIURE GIMENO / S. PALAU TATAY / R. PARDO TATAY / S. LUZ STA. ISABEL / J. QUILIS ALEIXANDRE / R. CLEMENTE CHULIA / A. CATALA NAVARRO / C. NACHER LLUESA / J. TAMARIT BURGOS / S. CAPLLIURE GIMENO". Junt aquesta trovem la marca de fàbrica: "FUNDICION / DE / SALVADOR MANCLUS / C. INDUSTRIA 27 / VALENCIA". Finalment al mig peu indica el nom de la pedania y segurament la data de la benedicció: "LA PUNTA (VALENCIA) 7 DE AGOSTO 1960".
Terç (T) (2 cordons)
(06) "LA PURISIMA"
(4 cordons)
(garlanda amb motius catòlics)
Mig (M) (00) (Crucifix)
(03) (marca de fàbrica) "FUNDICION / DE / SALVADOR MANCLUS / C. INDUSTRIA 27 / VALENCIA"
(06) "COSTEADA POR TODA LA PARROQUIA Y COMISION ORGANIZADORA. / D. RANULFO ROIG PASCUAL. CURA. D. MANUEL FURIO TATAY. ALCALDE. / M. NAVARRO SANCHIS / V. RAMOS NACHER / Fo CAPLLIURE GIMENO / S. PALAU TATAY / R. PARDO TATAY / S. LUZ STA. ISABEL / J. QUILIS ALEIXANDRE / R. CLEMENTE CHULIA / A. CATALA NAVARRO / C. NACHER LLUESA / J. TAMARIT BURGOS / S. CAPLLIURE GIMENO.
(09) (imatge de la Puríssima envoltada de garlandes)
Mig peu (MP) (5 cordons)
(06) "LA PUNTA (VALENCIA) 7 DE AGOSTO 1960"
(cordó gruix)
Tocs actuals de campanes No toca.
Truja Truja de ferro de Manclús
Estat actual Es trova en un regular estat de conservació. Per una banda la truja de ferro està oxidada problema causat per la propera situació del temple al mar. Per un el motor de vol continu ha desaparegut, restant les corretges a la roda de gir. El batall ha estat reposat en 2013. La campana deuria de ser restaurada per dotar-la de truja de fusta i mecanitzar-la amb un motor d'impulsos i electromall.
Mecanismes de toc (03) martell)
Intervencions En 1960 va ser fosa per la Casa Manclús, sufragada per els veïns de La Punta i els membres de la Comisió de Festejos.
Protecció Protecció genèrica al trobar-se en un immoble protegit (Bé de Rellevància Local). En conseqüència les intervencions en les campanes han de ser comunicades a la Direcció General del Patrimoni Cultural Valencià adjuntant el projecte prèviament a l'inici dels treballs.
Valoració Campana interessant. Pot refondre´s en cas de trencament després de documentar-la.
Instal·lació La instal•lació ha segut substituïda i cal reconstruir-la per restaurar els valors sonors i culturals de l´instrument, així com els tocs tradicionals.

Autors de la documentació

 • MOLLÀ ALCAÑIZ, Salvador-Artemi (01-01-1997)
 • ALEPUZ CHELET, Joan (26-12-2013)
Editor ALEPUZ CHELET, Joan
Actualització 09-02-2014
18 Fotos
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 15-06-2021
  Convertir a PDF