Agustina (0) - Convent de Sant Gregori - Agustines Ermitanes - L'ELIANA - COMUNITAT VALENCIANA

(Referència 36)

Localització Espadanya
Diàmetre 29
Altura del bronze 25
Vora 3
Pes aproximat 14
FonedorROSES VIDAL, MANUEL (VALÈNCIA)
Any fosa 1946
Terç (T) AGUSTINA / CONVENTO DE SAN GREGORIO / VALENCIA 1946 (anagrama de Jesús) (marca de fonedor) FUNDICION / DE / MANUEL ROSES VIDAL / VALENCIA
Tocs actuals de campanes Volteig automàtic.
Truja Ferro Manclus nova
Estat actual La campana està situada a la finestra central del primer nivell de l'espadanya amb truja de ferro de la foneria Manclús i està mecanitzada amb motor de vol continu. Presenta un batall lligat però no reforçat amb cable de seguretat.
Mecanismes de toc (03) motor de vol continu
Propostes La instal·lació actual de la campana posa en perill la seua conservació i la podria arribar a trencar. Per tant resulta imprescindible restaurar-la. Cal, en primer lloc, netejar-la per dins i per fora per eliminar la capa de brutícia que la cobreix. Seguidament és fonamental canviar la truja de ferro per altra de fusta de perfil tradicional valencià. També cal canviar el mecanisme actual de toc per un motor d'impuls. Igualment caldria reforçar el batall amb un cable de seguretat per evitar la seua caiguda en cas de trencament.
Protecció Protecció genèrica al trobar-se en un immoble protegit (Bé de Rellevància Local). En conseqüència les intervencions en les campanes han de ser comunicades a la Direcció General del Patrimoni Cultural Valencià adjuntant el projecte prèviament a l'inici dels treballs.
Valoració Campana interessant. Pot refondre´s en cas de trencament després de documentar-la.
Instal·lació La instal•lació ha sigut substituïda i cal reconstruir-la per restaurar els valors sonors i culturals de l´instrument, així com els tocs tradicionals.

Autors

 • MOLLÀ i ALCAÑIZ, Salvador-Artemi (10-03-2017)
 • ALEPUZ CHELET, Joan (12-08-2019)
Editor ALEPUZ CHELET, Joan
Actualització 15-05-2020
3 Fotos
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 08-08-2020
  Convertir a PDF