Sant Josep (1) - Sant Josep de Tossalnou - RAFELGUARAF - COMUNITAT VALENCIANA

(Referčncia 13793)

Localitzaciķ Sala de les Campanes
Diāmetre 55
Altura del bronze 46
Vora 5
Pes aproximat 96
FonedorPORTILLA, HERMANOS (GAJANO)
Any fosa 2010
Descripciķ La campana té aquesta inscripciķ en valenciā al terį, indicant l'advocaciķ a la que estā dedicada: "# SANT JOSEP #". Seguidament al mig trobem la marca de fābrica i la signatura del fonedor: "HERMANOS PORTILLA / GAJANO CANTABRIA" / "#Abel Portilla# / me Fecit / nē68". Finalment al mig peu trobem una inscripciķ on indica la parrōquia per a la que estā fosa, el lloc i la data: "# PARROQUIA DE SANT JOSEP - TOSSAL NOU - ANY 2010 #"
Terį (T) (2 cordons)
(06) "# SANT JOSEP #"
(2 cordons)
(garlanda de triangles decorats)
Mig (M) (00) (Creu amb pedestal)
(03) (marca de fābrica i signatura incisa del fonedor) "HERMANOS PORTILLA / GAJANO CANTABRIA" / "#Abel Portilla# / me Fecit / nē68"
(06) (imatge de Sant Josep)
(09) (Sargantana)
Mig peu (MP) (2 cordons)
(06) "# PARROQUIA DE SANT JOSEP - TOSSAL NOU - ANY 2010 #"
(2 cordons)
Peu (2 cordons)
Tocs actuals de campanes Volteja i repica automāticament.
Truja Fusta ELECTRORECAMP S.L.
Estat actual La campana es troba en bon estat de conservaciķ, instalˇlada a l'espadanya de la parrōquia amb truaj de fusta de perfil tradicional valenciā. Estā mecanitzada amb motor d'impuls i electromall monofāsic. Disposa de batall lligat i reforįat amb cable de seguretat.
Mecanismes de toc (09) motor d'impuls i electromall monofāsic.
Intervencions Va ser fosa l'any 2010 als tallers de la foneria Hnos. Portilla de Gajano (Cantabria) al mateix temps que es restaurava l'altra campana de la parrōquia. Electrorecamp S.L es va encarregar de dotar-la de truja de fusta de perfil tradicional valenciā i batall lligat i reforįat amb cable de seguretat. Finalment es va instalˇlar al campanar i mecanitzar amb motor d'impuls i electromall monofāsic.
Protecciķ Protecciķ genčrica al trobar-se en un immoble protegit (Bé de Rellevāncia Local). En conseqüčncia les intervencions en les campanes han de ser comunicades a la Direcciķ General del Patrimoni Cultural Valenciā adjuntant el projecte prčviament a l'inici dels treballs.
Valoraciķ Campana interessant. Pot refondre's en cas de trencament després de documentar-la.
Instalˇlaciķ La instal•laciķ és original cal conservar-la per protegir la sonoritat i altres valors culturals. Qualsevol mecanitzaciķ haurā de conservar aquestes qualitats, reproduir els tocs tradicionals i permetre els tocs manuals.
Editor ALEPUZ CHELET, Joan
Actualitzaciķ 17-01-2017
13 Fotos
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALČNCIA
  Campaners de la Catedral de Valčncia
  Buscar campana, campanar, poblaciķ, fonedor, epigrafia, any fosa, autor, article
  Š Campaners de la Catedral de Valčncia (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 04-07-2020
  Convertir a PDF