Fragments de la Campana de l'antic Col·legi de les Trinitàries (0) - Parròquia de Sant Joan Baptista - CABANES (COMUNITAT VALENCIANA)

(Referència 13692)

Localització Dependències Parroquials
FonedorROSES, HIJOS DE VICENTE
Any fosa 1928
Descripció Un dels fragments conservats presenta inscripcions. Així es pot llegir: "AMRIA NO I928". La "M" està girada 1/4, mentre que el 9 està al revés de com es representa correctament. També presenta la marca de fàbrica, element habitual a les campanes industrials: "HIJOS DE VICENTE ROSES · ATZANETA VALENCIA ·".
Estat actual Els fragments de la campana es troben guardats a les dependències parroquials, junt a algunes peces de les antigues truges de fusta de les campanes. Es conserva un fragment del mig amb la data i la marca de fàbrica, i un altre de l'espatlla i part de les anses.
Intervencions La campana va ser fosa l'any 1928 amb destí al Col·legi de les Trinitàries de Cabanes. Va ser fosa als tallers de la foneria Hijos de Vicente Roses d'Atzeneta d'Albaida. L'any 1936, poc després d'iniciada la Guerra Civil, la campana va ser llançada des de la seua ubicació, trencant-se en diversos fragments. Dos d'ells es recuperaren i guardaren al temple parroquial.
Protecció Protecció genèrica al trobar-se en un immoble protegit (Bé de Rellevància Local). En conseqüència les intervencions en les campanes han de ser comunicades a la Direcció General del Patrimoni Cultural Valencià adjuntant el projecte prèviament a l'inici dels treballs.

Autors de la documentació

 • ALEPUZ CHELET, Joan [Documentació dels fragments] (25-10-2016)
Editor ALEPUZ CHELET, Joan
Actualització 26-10-2016
6 Fotos
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2023)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 23-03-2023
  Convertir a PDF