Campana grossa, Micaela (2) - Parròquia de Sant Miquel de Llavorre - LA GUINGUETA D'ÀNEU (CATALUNYA)

(Referència 12207)
Localització Sala de campanes
Diàmetre 58
Pes aproximat 113
FonedorESCOUBED, BERTRAND (RAMOUZENS)
Any fosa 1901
Descripció A la finestra de ponent hi ha una campana un xic més grossa, amb un diàmetre de 58 cm i un pes aproximat de 115 kg. Porta el nom del patró de la parròquia, MICAELA, i va ser fosa el 1901 per Escoubed, segons veiem al final de les inscripcions PORTA ECQUES ET CAP ALMO DOMUS LAURETANCE RECTORE RD. ET BAJOLO LOCI DICTI DE LLAVORRE EMM. FON / CONSTRUCTA FUIT ANNO DE 1901 ESCOUBED FONDEUR A RAOUSENZ G.
Hi ha el baix relleu d'una creu amb ornaments d'espigues i raïms, i de roses i altres flors,. Està en bon estat i en disposició funcional manual. Toca a missa sempre que n'hi ha. Dóna com a nota fonamental un Sol encara que es barreja amb un Re diesi, encara que dóna un so molt bo, que manté molta estona el ressò. El jou és de fusta contrapesat amb llosa i lligat amb tirants de ferro, encara que es troba en un estat de conservació regular.
Valoració Campana interessant. Pot refondre's en cas de trencament després de documentar-la.
Instal·lació La instal·lació és tradicional i cal conservar-la per protegir la sonoritat i altres valors culturals. Qualsevol mecanització haurà de conservar aquestes qualitats, reproduir els tocs tradicionals i permetre els tocs manuals.

Autors de la documentació

 • DALMAU, Delfí; ORRIOLS, Xavier [Per l'escala secreta. Campanars i campanes a les valls d'Àneu - Esterri d'Àneu] (2001)
Editor LLOP i BAYO, Francesc
Actualització 16-11-2014
Fotos
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 05-03-2021
  Convertir a PDF