Campana (2) - Parròquia de Sant Pere de Jou - LA GUINGUETA D'ÀNEU - CATALUNYA

(Referència 12204)
Localització Sala de campanes
Diàmetre 76
Pes aproximat 254
FonedorJAQUET, IGNATIUS
Any fosa 1831
Descripció Al campanar hi ha tres campanes de les quals se'n fa servir només una, la mitjana, que té un diàmetre de 76 cm i un pes aproximat de 250 kg. L'epigrafia ens dóna el nom del fonedor i l'any de la fosa IGNASIUS JAQUETI ME FECIT IN ANNO 1831. També porta la inscripció dels sants patrons SANTE PERE ET SANTE SATURNINI ORATE PRO NOBIS. Està en disposició funcional i s'acciona des de baix. Està en bon estat i dóna com a nota fonamental un Si amb un bon so. El jou és de fusta contrapesada amb llosa, en un estat entre regular i dolent.
Valoració Cal incoar expedient per incloure-la en l'Inventari General de Béns Mobles. En cas de trencament sols pot ser soldada. Pot ser remplaçada per un altra campana de distinta afinació.
Instal·lació La instal·lació és tradicional i cal conservar-la per protegir la sonoritat i altres valors culturals. Qualsevol mecanització haurà de conservar aquestes qualitats, reproduir els tocs tradicionals i permetre els tocs manuals.

Autors

 • DALMAU, Delfí; ORRIOLS, Xavier [Per l'escala secreta. Campanars i campanes a les valls d'Àneu - Esterri d'Àneu] (2001)
Editor LLOP i BAYO, Francesc
Actualització 13-11-2014
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  Buscar campana, campanar, població, fonedor, inscripcions, any fosa, autor, article
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 10-07-2020
  Convertir a PDF