Campana petita (1) - Parròquia de Sant Pere de Jou - LA GUINGUETA D'ÀNEU - CATALUNYA

(Referència 12203)
Localització Sala de campanes
Diàmetre 49
Pes aproximat 68
Any fosa 1500ca
Descripció Hi ha una tercera campana més petita que sembla la més antiga, tot i no portar data. Té un diàmetre de 49 cm i un pes aproximat d'uns 70 kg, amb una inscripció amb lletra gòtica de difícil lectura que més o menys diria MALLA AFURGULCCT C ACTUOS.
Està en disposició funcional manual i té incorporat un martell per assenyalar quarts. Està en bon estat i dóna com a nota fonamental un Mi emmascarat amb la seua dominant, amb un so entre bo i regular. El jou és de fusta i es troba en mal estat.
Valoració Cal incoar expedient per declarar-la Bé d'Interés Cultural. En cas de trencament sols pot ser soldada. Pot ser remplaçada per una rèplica.
Instal·lació La instal·lació és tradicional i cal conservar-la per protegir la sonoritat i altres valors culturals. Qualsevol mecanització haurà de conservar aquestes qualitats, reproduir els tocs tradicionals i permetre els tocs manuals.

Autors

 • DALMAU, Delfí; ORRIOLS, Xavier [Per l'escala secreta. Campanars i campanes a les valls d'Àneu - Esterri d'Àneu] (2001)
Editor LLOP i BAYO, Francesc
Actualització 13-11-2014
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  Buscar campana, campanar, població, fonedor, inscripcions, any fosa, autor, article
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 10-07-2020
  Convertir a PDF