Immaculada (2) - Parròquia de la Immaculada d'Isil també dedicada a Sant Joan Baptista - ALT ÀNEU - CATALUNYA

(Referència 12198)
Localització Sala de campanes
Diàmetre 93
Pes aproximat 466
FonedorDENCAUSSE, DOMINIQUE
Any fosa 1855
Descripció La més antiga, situada al finestra de llevant, és una campana de mida mitjana amb un diàmetre de 93 cm i un pes aproximat de 466 kg. Feta per D. DENCAUSSE l'any 1833 i porta la inscripció AB HONOREM IMMACULATA VIRGINIS MARIE SINE LABE CONCEPTA. A més hi ha baixos relleus. A la banda de fora hi ha una figura mitrada amb bàcul i a la banda de dins una custòrida. Està en disposició funcional i està en bon estat. Dóna com a nota fonamental un Sol i el seu so és bo. Té el jou de fusta contrapesat amb llosa i tot lligat amb tirants de ferro.
Valoració Campana interessant. Pot refondre's en cas de trencament després de documentar-la.
Instal·lació La instal·lació és tradicional i cal conservar-la per protegir la sonoritat i altres valors culturals. Qualsevol mecanització haurà de conservar aquestes qualitats, reproduir els tocs tradicionals i permetre els tocs manuals.
Notes Proposem la data de 1855 ja que Dominique DENCAUSSE (1830-1867) comença a fondre campanes a Barcelona al 1855. (Nota de l'editor)

Autors

 • DALMAU, Delfí; ORRIOLS, Xavier [Per l'escala secreta. Campanars i campanes a les valls d'Àneu - Esterri d'Àneu] (2001)
Editor LLOP i BAYO, Francesc
Actualització 11-11-2014
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 22-09-2020
  Convertir a PDF