Campana (0) - Parròquia de Sant Llorenç d'Isavarre - ALT ÀNEU - CATALUNYA

(Referència 12192)
Localització Sagristia
Diàmetre 32
Pes aproximat 19
Any fosa 1500ca
Descripció A la sagristia hi ha guardada una antiga campana provinent de la capella del Roser. Té un diàmetre de 3 cm amb un pes aproximat de 20 kg. Porta l'epigrafia en lletra gòtica AVE MARIA GRATIA PLENA DOMINUS TEC i també IHS i XHS a l'anvers i revers del terç superior. No porta batall, però al ser colpejada dóna un Do com a fonamental, amb un bon so. Disposa de jou de fusta, encara que en no molt bon estat.
La senyora Natividad Sala ens explica que estava instal·lada a la capella del Roser i la van canviar per una que sonava més bé (era més grossa) i es trobava guardada a la mateixa sagristia de Sant Llorenç.
Valoració Cal incoar expedient per declarar-la Bé d'Interés Cultural. En cas de trencament sols pot ser soldada. Pot ser remplaçada per una rèplica.
Instal·lació La instal·lació és tradicional i cal conservar-la per protegir la sonoritat i altres valors culturals. Qualsevol mecanització haurà de conservar aquestes qualitats, reproduir els tocs tradicionals i permetre els tocs manuals.

Autors

 • DALMAU, Delfí; ORRIOLS, Xavier [Per l'escala secreta. Campanars i campanes a les valls d'Àneu - Esterri d'Àneu] (2001)
Editor LLOP i BAYO, Francesc
Actualització 11-11-2014
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 06-08-2020
  Convertir a PDF