Ave Maria (1) - Parròquia de Sant Martí d'Escart - LA GUINGUETA D'ÀNEU (CATALUNYA)

(Referència 12173)
Localització Sala de campanes
Diàmetre 58
Pes aproximat 113
Any fosa 1613
Descripció Una segona campana més antiga té un diàmetre de boca de 58 cm i un pes aproximat de 110 kg. És feta l'any 1613 segons es dedueix de la inscripció AVE MARIA GRATIA PLENA ANNO MDCXIII. Al terç superior porta medallons amb escenes del naixement i calvaris. Està en disposició funcional manual i generalment toca a missa. Està en bon estat i dona una fonamental de Mib amb un son molt bo amb un Hum o octava baixa molt llarg. Sembla que porta el jou de fusta original que està bé però força gastat.
Valoració Cal incoar expedient per declarar-la Bé d'Interés Cultural. En cas de trencament sols pot ser soldada. Pot ser remplaçada per una rèplica.
Instal·lació La instal·lació és tradicional i cal conservar-la per protegir la sonoritat i altres valors culturals. Qualsevol mecanització haurà de conservar aquestes qualitats, reproduir els tocs tradicionals i permetre els tocs manuals.

Autors de la documentació

 • DALMAU, Delfí; ORRIOLS, Xavier [Per l'escala secreta. Campanars i campanes a les valls d'Àneu - Esterri d'Àneu] (2001)
Editor CIURANA I ABELLÍ, Blai
Actualització 17-03-2023
Fotos
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2023)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 06-06-2023
  Convertir a PDF