Campana petita (1) - Parròquia de Sant Martí d'Escart - LA GUINGUETA D'ÀNEU - CATALUNYA

(Referència 12173)
Localització Sala de campanes
Diàmetre 58
Pes aproximat 113
Any fosa 1613
Descripció Una segona campana més antiga té un diàmetre de boca de 58 cm i un pes aproximat de 110 kg. És feta l'any 1613 segons es dedueix de la inscripció AVE MARIA GRATIA PLENA ANNO MDCXIII. Al terç superior porta medallons amb escenes del naixement i calvaris. Està en disposició funcional manual i generalment toca a missa. Està en bon estat i dona una fonamental de Mib amb un son molt bo amb un Hum o octava baixa molt llarg. Sembla que porta el jou de fusta original que està bé però força gastat.
Valoració Cal incoar expedient per declarar-la Bé d'Interés Cultural. En cas de trencament sols pot ser soldada. Pot ser remplaçada per una rèplica.
Instal·lació La instal·lació és tradicional i cal conservar-la per protegir la sonoritat i altres valors culturals. Qualsevol mecanització haurà de conservar aquestes qualitats, reproduir els tocs tradicionals i permetre els tocs manuals.

Autors

 • DALMAU, Delfí; ORRIOLS, Xavier [Per l'escala secreta. Campanars i campanes a les valls d'Àneu - Esterri d'Àneu] (2001)
Editor LLOP i BAYO, Francesc
Actualització 06-11-2014
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  Buscar campana, campanar, població, fonedor, epigrafia, any fosa, autor, article
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 05-06-2020
  Convertir a PDF