Campana petita (1) - Santuari de Santa Maria d'Àneu - LA GUINGUETA D'ÀNEU - CATALUNYA

(Referència 12167)
Localització Espadanya
Diàmetre 50
Pes aproximat 72
Any fosa 1783
Descripció La campana situada en l'estatge superior és més petita i la seua situació no va permetre mesurar-la, perla qual cosa tampoc es pot precisar el seu pes, però en tot cas no va més enllà dels 50 kg.
S'aprecia però la data de la fundició, 1783, i també una creu de relleu. Està en bon estat però sense disposició de sonar, doncs no hi té corda ni cadena lligada al batall i és impossible l'accés per accionar-la directament.,
Dóna com a nota fonamental un Si, però el seu so és dolent, agreujat per la composició del jou, que és de ferro, cosa que inca que és reformat en una data no molt llunyana.
Valoració Cal incoar expedient per incloure-la en l'Inventari General de Béns Mobles. En cas de trencament sols pot ser soldada. Pot ser remplaçada per un altra campana de distinta afinació.
Instal·lació La instal·lació ha sigut substituïda i cal reconstruir-la per restaurar els valors sonors i culturals de l'instrument, així com els tocs tradicionals.
Notes Mesures aproximades

Autors

 • DALMAU, Delfí; ORRIOLS, Xavier [Per l'escala secreta. Campanars i campanes a les valls d'Àneu - Esterri d'Àneu] (2001)
Editor LLOP i BAYO, Francesc
Actualització 05-11-2014
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  Buscar campana, campanar, població, fonedor, epigrafia, any fosa, autor, article
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 29-05-2020
  Convertir a PDF