Immaculada Concepció (2) - Parròquia de Sant Martí d'Escalarre - LA GUINGUETA D'ÀNEU (CATALUNYA)

(Referència 12166)
Localització Espadanya
Diàmetre 70
Pes aproximat 199
Any fosa 1774
Descripció A l'esquera hi ha situada una campana que a la boca fa 70 cm de diàmetre i un pes aproximat de 2300 kg. Porta la inscripció IMMACULADA CONCEPCION i la data de 1774, malgrat que aquest esdeveniment no fou programat dogma fins a la meitat del segle posterior. S'hi aprecia també una creu de relleu.
La disposició funcional és manual i l'estat de la campana és bo, amb una nota fonamental de Sol diesi i amb bon so. El jou és fet de fusta amb tirants de ferro i està en bon estat.
Valoració Cal incoar expedient per incloure-la en l'Inventari General de Béns Mobles. En cas de trencament sols pot ser soldada. Pot ser remplaçada per un altra campana de distinta afinació.
Instal·lació La instal·lació és tradicional i cal conservar-la per protegir la sonoritat i altres valors culturals. Qualsevol mecanització haurà de conservar aquestes qualitats, reproduir els tocs tradicionals i permetre els tocs manuals.

Autors de la documentació

 • DALMAU, Delfí; ORRIOLS, Xavier [Per l'escala secreta. Campanars i campanes a les valls d'Àneu - Esterri d'Àneu] (2001)
Editor LLOP i BAYO, Francesc
Actualització 05-11-2014
Fotos
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2023)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 06-06-2023
  Convertir a PDF