Campana petita (1) - Parròquia de Sant Joan Evangelista de Burgo - LA GUINGUETA D'ÀNEU - CATALUNYA

(Referència 12159)
Localització Espadanya
Diàmetre 57
Pes aproximat 107
Any fosa 1801
Descripció A l'obertura de la dreta hi ha situada una campana més petita, de 57 cm de diàmetre a la boca i un pes aproximat de 107 Kg. La campana està en bon estat i porta la data de fabricació AÑO 1801 però no l'especificació del fonedor. Porta la inscripció ORA PRO NOBIS STA. MARIA acompanyada d'uns baixos relleus al mig de la campana, on s'hi aprecien les imatges de Santa Maria, de Sant Joan Baptista i una creu.
La disposició funcional és manual però el so de la campana és dolent,m tant és així que la nota fonamental queda emmascarada entre un La i un Mi.
El jou és de fusta amb tirants de ferro i el seu estat és regular.
Valoració Cal incoar expedient per incloure-la en l'Inventari General de Béns Mobles. En cas de trencament sols pot ser soldada. Pot ser remplaçada per un altra campana de distinta afinació.
Instal·lació La instal·lació és tradicional i cal conservar-la per protegir la sonoritat i altres valors culturals. Qualsevol mecanització haurà de conservar aquestes qualitats, reproduir els tocs tradicionals i permetre els tocs manuals.

Autors

 • DALMAU, Delfí; ORRIOLS, Xavier [Per l'escala secreta. Campanars i campanes a les valls d'Àneu - Esterri d'Àneu] (2001)
 • DALMAU, Delfí; ORRIOLS, Xavier; ROIG, Francesca [Entre el seny i la rauxa - Campanars i campanes al Pallars Sobirà - Editorial Fonoll - Juneda] (2014)
Actualització 05-11-2014
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  Buscar campana, campanar, població, fonedor, epigrafia, any fosa, autor, article
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 03-06-2020
  Convertir a PDF