Campana (2) - Parròquia de Sant Quirze de Berrós Sobirà - LA GUINGUETA D'ÀNEU - CATALUNYA

(Referència 12156)
Localització Espadanya
Diàmetre 40
Pes aproximat 37
Any fosa 1651
Descripció Aquesta església disposa de campanar d'una sola paret o espadanya,encarada a ponent amb les dues obertures ocupades per campanes petites.
A l'esquerra de l'espadanya hi ha una campana de mida similar, amb un diàmetre de 40 cm i un pes aproximat de 37 Kg. L'epigrafia diu SMRA ORA PRO NOBIS i la data de 1651. La disposició és manual i està en bon estat. Dóna una fonamental en La i el so és bo. El ou és de fusta i el seu estat és dolent.
Valoració Cal incoar expedient per declarar-la Bé d'Interés Cultural. En cas de trencament sols pot ser soldada. Pot ser remplaçada per una rèplica.
Instal·lació La instal·lació és tradicional i cal conservar-la per protegir la sonoritat i altres valors culturals. Qualsevol mecanització haurà de conservar aquestes qualitats, reproduir els tocs tradicionals i permetre els tocs manuals.

Autors

 • DALMAU, Delfí; ORRIOLS, Xavier [Per l'escala secreta. Campanars i campanes a les valls d'Àneu - Esterri d'Àneu] (2001)
 • DALMAU, Delfí; ORRIOLS, Xavier; ROIG, Francesca [Entre el seny i la rauxa - Campanars i campanes al Pallars Sobirà - Editorial Fonoll - Juneda] (2014)
Editor LLOP i BAYO, Francesc
Actualització 04-11-2014
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  Buscar campana, campanar, població, fonedor, epigrafia, any fosa, autor, article
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 29-05-2020
  Convertir a PDF