Campana (1) - Parròquia de Sant Quirze de Berrós Sobirà - LA GUINGUETA D'ÀNEU - CATALUNYA

(Referència 12155)
Localització Espadanya
Diàmetre 38
Pes aproximat 32
Any fosa 1500ca
Descripció Aquesta església disposa de campanar d'una sola paret o espadanya,encarada a ponent amb les dues obertures ocupades per campanes petites.
La de la dreta té un diàmetre de 38 cm i un pes aproximat de 32 Kg i es conserva en molt bon estat, amb disposició funcional manual i amb la singularitat que la cadena que penja de l'anella del batall és de factura molt antiga.
Porta escrit un seguit de lletres de l'abecedari ABCDEFG LMN i resmés. La nota fonamental dóna un Si amb bon so. Pel que fa al jou, el material és de fusta i està molt malmès.
Valoració Cal incoar expedient per declarar-la Bé d'Interés Cultural. En cas de trencament sols pot ser soldada. Pot ser remplaçada per una rèplica.
Instal·lació La instal·lació és tradicional i cal conservar-la per protegir la sonoritat i altres valors culturals. Qualsevol mecanització haurà de conservar aquestes qualitats, reproduir els tocs tradicionals i permetre els tocs manuals.
Notes Data aproximada

Autors

 • DALMAU, Delfí; ORRIOLS, Xavier [Per l'escala secreta. Campanars i campanes a les valls d'Àneu - Esterri d'Àneu] (2001)
 • DALMAU, Delfí; ORRIOLS, Xavier; ROIG, Francesca [Entre el seny i la rauxa - Campanars i campanes al Pallars Sobirà - Editorial Fonoll - Juneda] (2014)
Editor LLOP i BAYO, Francesc
Actualització 04-11-2014
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  Buscar campana, campanar, població, fonedor, epigrafia, any fosa, autor, article
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 02-06-2020
  Convertir a PDF