Campana petita (1) - Parròquia de Sant Jaume de Berrós Jussà - LA GUINGUETA D'ÀNEU - CATALUNYA

(Referència 12153)
Localització Espadanya
Diàmetre 40
Pes aproximat 37
Any fosa 1500ca
Descripció Disposa de dues campanes que ocupen els dos espais de l'espadanya.
L'espai de la dreta l'ocupa la campana més petita, amb un diàmetre de 40 cm i un pes aproximat de 37 cm, amb epigrafia en lletra gòtica que diu MISERERE NO+BIS AMEN. La creu que parteix el nobis és equilateral.
Està en disposició funcional manual i el seu estat és bo, malgrat que el vas presenta un forat de fabricació. Dóna nota fonamental de Sol i te un bon so. El jou de fusta i tot i estar en mal estat, va ser repintat recentment el 1998.
Valoració Cal incoar expedient per declarar-la Bé d'Interés Cultural. En cas de trencament sols pot ser soldada. Pot ser remplaçada per una rèplica.
Instal·lació La instal·lació és tradicional i cal conservar-la per protegir la sonoritat i altres valors culturals. Qualsevol mecanització haurà de conservar aquestes qualitats, reproduir els tocs tradicionals i permetre els tocs manuals.
Notes Data aproximada

Autors

 • DALMAU, Delfí; ORRIOLS, Xavier [Per l'escala secreta. Campanars i campanes a les valls d'Àneu - Esterri d'Àneu] (2001)
 • DALMAU, Delfí; ORRIOLS, Xavier; ROIG, Francesca [Campanars i campanes al Pallars Sonora - Editorial Fonoll - Juneda] (2014)
Editor LLOP i BAYO, Francesc
Actualització 04-11-2014
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  Buscar campana, campanar, població, fonedor, epigrafia, any fosa, autor, article
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 03-06-2020
  Convertir a PDF