Campana (1) - Ermita de la Mare de Déu de les Neus d'Àrreu - ALT ÀNEU - CATALUNYA

(Referència 12150)
Localització Dipositada a l'església de Sant Martí de Borén
Diàmetre 30
Pes aproximat 16
Descripció La campana de l'ermita de la Mare de Déu de les Neus d'Àrreu era situada a l'espadanya de l'ermita encarada a ponent, però va ser retirada, juntament amb la imatge romànica de la Mare de Déu per raons de seguretat, i dipositada a l'església de Sant Martí de Borén.
Aquesta campana és molt petita, amb un diàmetre de 30 cm i un pes aproximat de 16 kg. Porta una única inscripció MARIA amb baixos relleus de: estrella, sol, aspa i creu. No està en disposició funcional perquè és a terra, però està en bon estat. Dóna com a nota fonamental un Re diesi i el so és bo. El jou és de fusta i també està en bon estat.
Valoració Cal incoar expedient per incloure-la en l'Inventari General de Béns Mobles. En cas de trencament sols pot ser soldada. Pot ser remplaçada per un altra campana de distinta afinació.
Instal·lació La instal·lació és tradicional i cal conservar-la per protegir la sonoritat i altres valors culturals. Qualsevol mecanització haurà de conservar aquestes qualitats, reproduir els tocs tradicionals i permetre els tocs manuals.

Autors

 • DALMAU, Delfí; ORRIOLS, Xavier [Per l'escala secreta. Campanars i campanes a les valls d'Àneu - Esterri d'Àneu] (2001)
 • DALMAU, Delfí; ORRIOLS, Xavier; ROIG, Francesca [Campanars i campanes al Pallars Sonora - Editorial Fonoll - Juneda] (2014)
Editor LLOP i BAYO, Francesc
Actualització 04-11-2014
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  Buscar campana, campanar, població, fonedor, epigrafia, any fosa, autor, article
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 29-05-2020
  Convertir a PDF