Santa Bārbera (8) - Parrōquia de la Mare de Déu de Grācia - ALACANT - COMUNITAT VALENCIANA

(Referčncia 12056)

Localitzaciķ Sala de les Campanes
Diāmetre 77
Altura del bronze 56
Vora 7
Pes aproximat 264
FonedorPORTILLA, HERMANOS (GAJANO)
Any fosa 2003
Descripciķ En primer lloc al terį trobem aquesta inscripciķ, que indica l'advocaciķ de la campana: "SANTA BARBARA". Seguidament la mig estā la marca del instalˇlador: "Valverde" i continua amb les inscripcions de la campana anterior: "DONADA POR LOS PADRINOS DE ESTA IGLESIA / DOŅA MARIA ROSARIO GUARDIOLA PEREZ / DON ROMAN BONO MARIN / ALICANTE AŅO 1962", finalment baix d'aquesta indica la data de refosa de la campana: "REFUNDIDA EN EL AŅO 2003".
Terį (T) (2 cordons)
(06) "SANTA BARBARA"
(2 cordons)
(garlanda vegetal)
Mig (M) (00) (Creu amb pedestal)
(03) (marca del instalˇlador) "Valverde"
(06) "DONADA POR LOS PADRINOS DE ESTA IGLESIA / DOŅA MARIA ROSARIO GUARDIOLA PEREZ / DON ROMAN BONO MARIN / ALICANTE AŅO 1962 / REFUNDIDA EN EL AŅO 2003".
Mig peu (MP) (5 cordons)
Tocs actuals de campanes Repica automāticament
Truja Fusta VALVERDE
Estat actual Es troba en un bon estat de conservaciķ, ubicada a la Sala de les Campanes. Compta amb truja de fusta i electromall per al seu toc automātic, ja que estā fixa i tan sols repica.
Mecanismes de toc (09) electromall
Intervencions En 2003 va ser refosa la campana anterior, feta en 1962 per la casa Roses d'Atzeneta d'Albaida, resultant l'actual. Aquesta és obra de la casa Portilla de Gajano (Cantabria) i va ser instalˇlada junt a les altres campanes per l'empresa VALVERDE de Murcia, quedant mecanitzada amb motor d'impulsos i electromall.
Protecciķ Protecciķ genčrica al trobar-se en un immoble protegit (Bé de Rellevāncia Local). En conseqüčncia les intervencions en les campanes han de ser comunicades a la Direcciķ General del Patrimoni Cultural Valenciā adjuntant el projecte prčviament a l'inici dels treballs.
Valoraciķ Campana interessant. Pot refondre´s en cas de trencament després de documentar-la.
Instalˇlaciķ La instal•laciķ és original cal conservar-la per protegir la sonoritat i altres valors culturals. Qualsevol mecanitzaciķ haurā de conservar aquestes qualitats, reproduir els tocs tradicionals i permetre els manuals.

Autors

 • ALEPUZ CHELET, Joan; ESPADAS MACIA, Sandra (03-07-2014)
Editor ALEPUZ CHELET, Joan
Actualitzaciķ 21-07-2014
12 Fotos
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALČNCIA
  Campaners de la Catedral de Valčncia
  Š Campaners de la Catedral de Valčncia (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 13-08-2020
  Convertir a PDF