Sagrats Corporals (4) - Parròquia de l'Assumpció de Nostra Senyora - LLUTXENT - COMUNITAT VALENCIANA

(Referència 10613)

Localització Sala de Campanes
Diàmetre 91
Pes aproximat 436
FonedorMANCLÚS, SALVADOR (VALÈNCIA)
Any de fosa 1974
Descripció "SAGRADOS CORPORALES / MONTE SANTO / REFUNDICION DE LAS CAMPANAS / MARIA AURORA / AÑO 1802 / SANTA BARBARA / AÑO 1824 / CRISTO HECHO HOMBRE PARA SALVARNOS / AÑO 1824 / LUCHENTE AÑO 1974" / "FUNDICION / DE / SALVADOR MANCLUS / C. INDUSTRIA, 27 / VALENCIA".
Tocs actuals de campanes Repica i volteja automàticament.
Truja Ferro Manclús Vella.
Estat actual Es troba en regular estat de conservació, instal·lada en una de les finestres de la Sala de les Campanes amb truja de ferro de la casa Manclús. Té un motor d'impulsos per voltejar-la i electromall monofàsic.
Mecanismes de toc Motor de vol continu; electromall
Intervencions L'any 1974 va ser fosa dins dels treballs de mecanització i refosa de les campanes. Aquesta era la menor del conjunt, dedicada als Sagrats Corporals. Els treballs de fosa i instal·lació estigueren a càrrec de la foneria de Salvador Manclús del Grau de València.
Propostes La campana deu ser restaurada, prenent com a model de la intervenció la campana gran del mateix campanar. En primer lloc es deu baixar del campanar per netejar-la per dins i per fora, seguidament la truja de ferro deuria renovar-se per altra de ferro de perfil tradicional valencià. Finalment el motor de vol continu actual es deu canviar per altre d'impulsos, que permeta el toc manual de la campana.
Protecció Protecció genèrica al trobar-se en un immoble protegit (Bé de Rellevància Local). En conseqüència les intervencions en les campanes han de ser comunicades a la Direcció General del Patrimoni Cultural Valencià adjuntant el projecte prèviament a l'inici dels treballs
Valoració Campana interessant. Pot refondre's en cas de trencament després de documentar-la.
Instal·lació La instal·lació ha sigut substituïda i cal reconstruir-la per restaurar els valors sonors i culturals de l'instrument, així com els tocs tradicionals.
Editor MONTELL TORMO, Isaac
Actualització 20-02-2016
1 Fotos
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  Buscar campana, campanar, població, fonedor, epigrafia, any fosa, autor, article
  © Campaners de la Catedral de València (2018)
  campaners@hotmail.com
  : 25-03-2018
  Convertir a PDF