Continguts del programa "3 en comú" del dilluns 12 de febrer del 2007

Tres en comú ens introdueix en la vida de tres persones de la Comunitat Valenciana que tenen alguna cosa en comú, i els relaciona amb un déu o mite grecollatí.

Així, mentre un capítol de Tres en comú ens brinda l''''oportunitat de presenciar l''''esdevenir quotidià d''''un agricultor, d''''una nadadora o del treballador d''''un balneari, les activitats del qual estan unides per l''''aigua i el mite de les Nàiades, en un altre són l''''aire i el déu Èol els quals uneixen el treballador d''''una central eòlica, a un aficionat a l''''ala delta i a un fabricant de ventalls.
S''''emet dilluns per la nit per Punt Dos.

El so

En la Grècia antiga, tot aquell que es feia a la mar sabia del perill del cant seductor de les sirenes. D''''aparença atractiva i veu melodiosa, atreien els mariners que, atordits, perdien el control de les seues embarcacions. Tal i com il·lustra la llegenda, el poder del so és inqüestionable, des dels sorolls més desagradable a la música més bella i els sons més solemnes. Moltes persones es deixen seduir, dia rere dia, per l''''encís del so.
Juan Manuel, de Torrent, reparteix el seu temps entre les classes al Conservatori i la seua faena de lutier d''''instruments de corda.
La relació de Francesc amb el so és mitjançant el toc de les campanes. És president dels campaners de la catedral de València i un dels pioners.
Dins el camp científic, Jenaro investiga tota mena de sons des del departament de Física Acústica de la Universitat d''''Alacant.
Investigació, interpretació o creació d''''instruments: tres formes diferents de viure el so.
Els paisatges sonors de Juan Manuel, Francesc i Jenaro són completament diferents, però els tres tenen en el so una part important de les seues vides.
La profunda relació que s''''estableix entre els diferents protagonistes amb l''''element coincident constitueix l''''eix argumental de la sèrie. Una relació que implica tota una filosofia de vida bé perquè constitueix el seu mitjà de supervivència, bé perquè és la base de les seues aficions, o bé per altres molt diversos motius.

PUNT 2
Radio Televisió Valenciana (2007)
  • Catedral de Santa Maria - VALÈNCIA: Campanes, campaners i tocs
  • VALÈNCIA: Campanes, campaners i tocs
  • CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA (VALÈNCIA) : Tocs i altres activitats
  • Acústica, afinació de les campanes: Bibliografia

     

  • Tornar cap enrere
  • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
    Campaners de la Catedral de València
    © Radio Televisió Valenciana (2007)
    © Campaners de la Catedral de València (2024)
    campaners@hotmail.com
    Actualització: 29-03-2024
    Convertir a PDF

    Connectats: 98 Visitants: 96 Usuaris: 2 - francesc - servidor