Campaners de la Catedral de València

CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA - VALÈNCIA (COMUNITAT VALENCIANA)

Campaner Existent

Els CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA és una associació cultural que s'encarrega del toc de les campanes de la Catedral de València durant totes les festivitats de l'any, i forma part del GREMI DE CAMPANERS VALENCIANS, associació cultural, fundada en 1989, i refundada en 2005 dedicada a recuperar la tradició de tocar les campanes manualment.

A banda de l'activitat sonora, els associats es dediquen a l'estudi, la investigació, la conservació i el seguiment de les restauracions. Es tracta de conéixer, utilitzar, conservar i difondre les peculiars característiques d'un instrument musical destinat a usos comunitaris. No oblidem que les campanes, ben conservades, sonen igual al llarg dels segles i són, per tant, la més antiga música viva, la més alta i sonora vida comunitària.

No estem en contra de les mecanitzacions de campanes, però s'han de fer seguint tres condicions: conservar (o restaurar) les instal·lacions originals, reproduir els tocs tradicionals i no impedir els tocs manuals. Es tracta de considerar el conjunt (campanar, campanes, instal·lacions i tocs) com un únic instrument musical, que cal conservar i mantindre en ús, com un singular element patrimonial.

-Menció Especial del Jurat EUROPA NOSTRA 2016 (Categoria Dedicació al Servei del Patrimoni)
-Toc manual de les campanes de la Catedral de València declarat Bé d'Interés Cultural de Caràcter Immaterial per la Generalitat Valenciana (02-08-2013) (DOCV 05-08-2013) (BOE 17-09-2013)
-Actors secundaris - Declaració de la Solemnitat del Corpus Christi de la Ciutat de València com Bé d'Interés Cultural de Caràcter Immaterial per la Generalitat Valenciana (DOCV 02-06-2010) (BOE 17-06-2010)
-Mención especial del Jurado - Premios Europa Nostra (2016)
-V Premi Josep Maria Blasco Soriano a la conservació i restauració del patrimoni - Associació Cultural Arrels d'Estivella (2014)
-Corpusianos de Honor (2014)
-Fallers d'Honor de la falla Avinguda de l'Oest de València (2014)
-Premio Archival Comunitat Valenciana (2013)
-Medalla de bronze del VIII Centenar del Naixement de Jaume I concedida per la Generalitat Valenciana (2009)
-Premi Ciutat Vella 2008 de lliure designació concedit per la Junta Municipal de Ciutat Vella - Ajuntament de València (2008)
-Excepció de caràcter patrimonial en l'Ordenança Municipal contra la Contaminació Acústica de l'Ajuntament de València (2008)

campaners@hotmail.com

http://campaners.com

  • VALÈNCIA (COMUNITAT VALENCIANA): Campanes, campaners i tocs
  • Investigadors, escriptors, compositors
  • Campaners
  • Fonedors de campanes
  • Empreses de restauració de campanes
  • Rellotgers

    Versió completa

  • Campaners de la Catedral de València - 27-11-2021 - campanerscatedralvalencia@gmail.com